Szoros versenyben nyert a Bornemisza Péter Gimnázium a Lidl Egészségesen az iskolapadban! elnevezésű pályázatán, a legtöbb iskola a mezőnyben sportiskola vagy ökoiskola volt. Az 1 millió forint értékű vásárlási utalványánt Makkai Ferenc, az iskola igazgatóhelyettese és Reményi Ilona, a pályázatot készítő pedagógus vette át.

„A győztes intézmény pályázata egyediségével és kiemelkedő iskolai programjaival vívta ki a zsűri elismerését. Mind az egészséges táplálkozás, mind a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése fontos része az iskola éves programjának.Kiemelendő például a gyógynövényekben és zöldségekben gazdag tankertjük vagy a fővárosi és vidéki iskolákat is megmozgató BPG Olimpiájuk, melyen atlétikai sportágakban mérik össze erejüket a tanulók, de a program keretei között zenés belemelegítés vagy épp sporttörténeti séta is várja őket.”

Az iskola a kert létesítése előtt sokáig kereste az alkalmat, hogy ilyen irányba elmozdulhasson a környezettudatosság felé, ez már az oktatási programjukban korán látható volt. Céljuk, hogy a gyerekek szellemi és fizikai fejlődése egymással összhangban tudjon megvalósulni. A kertet sokféle módon használják, kapcsolódva a tantárgyakhoz, bevonva a szülőket, és különböző programok helyszíne is az intézményben.Végül a Nádland Kft-vel közösen alkották meg a kialakítás koncepcióját.

„A kert minden arra alkalmas adottságú iskolában megvalósítható és üzemeltethető – ez által a program országos szinten is alkalmazható. Az ebben a programban első, gyakorlatban is megvalósított iskolakert ötlethez a visszajelzések alapján országszerte több intézményvezető is csatlakozna, sőt felmerült, hogy a közös tapasztalatok alapján születő tananyagjavaslatot örömmel megosztanák az Emberi Erőforrások Minisztériumával is – mondta a kert avatóünnepségén egybekötött tájékoztatón Horváth András oktatási főigazgató.”