A „Kinn az osztály” napon nálunk volt az Éltes Mátyás Átalános Iskola és Gyermekotthon is. Ezt a visszajelzést kaptuk tőlük a programról, nagyon köszönjük!

Egy nagyon jó kezdeményezés részesei lehettünk április 8-án. Az előadók, a diákok figyelmét végig le tudták kötni, akik lelkesek voltak, kíváncsiak, és nagyon aktívak! Színes volt, szagos, kézzel megfogható, füllel megtapasztalható, minden érzékszervre ható, és még érdekes is. Jól volt felépítve az óra!

Az elején egy nagyon jó kis vicces, együtt éneklés volt. A dalválasztással sikerült a természetre hangolni a gyerekeket.Az előadások interaktívak voltak, sok érdekes dolgot láthattak és hallhattak a tanulók. Az információátadás közben kérdésekre is kellett válaszolni, ami gondolkodásra serkentette a diákokat. A válaszok egy részét tudhatták az elhangzottakból, korábbi tanulmányaikból, vagy a mindennapi életből. A srácok nagyon érdeklődőek voltak, lekötötte őket a tapasztalás élménye. Kérdéseket fogalmaztak meg, amikre a válaszokat is hamar megkapták. Jó ötlet volt, hogy a helyben megfigyelhető élőlényeket szakemberek segítségével ismerhették meg, akik sok érdekességgel szolgáltak a kíváncsi diákoknak.

Az interaktív táblák is igényesen voltak elkészítve, felkeltették a gyerekek érdeklődését, és játékosan tanultak vele. A növények bemutatásának is óriási jelentősége volt, hisz olyan fűszernövényeket ismerhettek meg, amivel eddig nem találkoztak, vagy csak nagyon kevesen. Külön élmény volt a diákoknak az ültetés öröme, na és persze a helyben kihúzott zöldségek fogyasztása! (Megjegyzem, hogy az iskolában nem eszik ilyen jóízűen…) Az órának jó kis levezetése volt, hogy a gyerekek játszhattak a kiállított kültéri játékokon. A rendkívüli környezetismeret óra hasznossága óriási volt, amit egyetlen tankönyv sem pótolhat! Véleményem szerint több ilyen tapasztalásos tanulásra lenne szükség, ahol a természetben tanulhatnak a diákok.

Köszönjük szépen a lehetőséget, nagyon hasznos volt!

Nagy Éva Tünde