via GIPHY

Ring a búza a ZöldkaticaTanösvényen

A Zöldkatica Tanösvény Kőbányán, a Jászberényi út 47/b szám alatt található. Ahol korábban téglagyár üzemelt, ott most tengelicék, cinegék, őszapók, rigók serege látogatja a szép számú madáretetőt. A Nádland Kert (Sz)építő áruház az iskolakertek kivitelezőjeként és szakmai partnereként küldetésének tekinti az óvodai és általános iskolai környezetei nevelés innovatív támogatását. A Tanösvényt is ebből a célból alakították ki, a Zöldkatica Egyesülettel szorosan együttmsködve, mégpedig olyan módon, hogy minden állomása más és más életteret mutasson be, .

A Gabonakertben az ide látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medencei gabonafélékkel, mellette pedig megtalálják a bakhátas művelésű batáta-ágyást. A magaságyásokkal, bemutatóasztallal és különböző ülőfelületekkel igényesen kialakított Iskolakertben felfedezhetik egy hagyományos kiskert szépségeit: a gömbölyödő paradicsomot, az illatos tárkonyt, a virágzó rózsát. Ha a gyerekek bebújnak a mYnest madármegfigyelő lesbe, és szerencséjük van, akkor láthatják az etetőn lakmározó madarakat, de ha nincs, akkor se búsulnak, mert a les játszóeszközként is funkcionál, így csúzádni is tudnak rajta. Az Iskolakert hangulatos, árnyékos ölében számos interaktív tábla van kihelyezve, amelyeken keresztül sok mindent tudhatunk meg a növényi életről, és a környezetünkről. A Madártani tanösvényen (amely egyben a Mezítlábas ösvény is) a Magyar Madártani Egyesület segítségével érdekes és szemléletes módon ismerkedhetünk meg a madárbarát kertben leggyakrabban előforduló eszközökkel, és az ezekkel védhető madár- és egyéb állatfajokkal. Ha elfáradtunk az ismeretszerzés közben, akkor egy kellemes, csúzdás-váras, kisvonatos játszótéren lehetőségünk van erőt gyűjteni, hiszen még sok más látnivaló is van, amit még nem említettünk: az illatos Fűszerkert, a meterológiai állomás, a komposztáló, a vizes biotópok, és egy ökológiai kísérlet: Linné virágórája.

A belépés ingyenes, látogatható nyitvatartási időben.

Ha nagyobb csoporttal szeretnének jönni, vezetésre és iskolakerti foglalkozásra is van lehetőség, kérjük keresse munkatársunkat: Boda Pál +36 70 430 4287

Nádland Tanösvény